середу, 17 лютого 2016 р.

Про що може розповісти твій почерк

Про що може розповісти твій почерк

Графологія, спосіб визначення характеру людини за почерком, була відома з давніх часів. Перша праця про цю науку був опублікований в 1622 році, він називався "Про те, як за листом можна дізнатися характер і властивості пишучого" і належав італійцеві Камилю Больджо. У часи Больджо працю про графології залишився непоміченим: у ту пору малий відсоток населення взагалі вмів писати.

У сімдесятих роках 20 століття графологія проникла в самі різні сфери життя: графологічну експертизу стали застосовувати в криміналістиці, при прийомі на роботу . Сьогодні офіційна психологія має і більш точні способи діагностики особистості.
Однак у багатьох західних державах графологія стала традицією: досі при прийомі на роботу в деяких фірмах США та Голландії здобувач пише резюме від руки, щоб пройти графологічну експертизу роботодавця.
Визначити риси власного характеру чи характеру близьких за допомогою графології досить просто: достатньо взяти білий (НЕ розкреслений) аркуш паперу, кулькову ручку (Не гелеву!) і написати кілька рядків про себе своїм звичайним почерком . Після чого досліджуємо написане за наступними параметрами.
Нахил почерку
Почерк прямої, без нахилу: 
Свідчить про розсудливість, стриманості, внутрішньої гармонії. Так пише дуже врівноважена людина.
Легкий нахил вправо: 
Найпоширеніший вид нахилу. Так пишуть відкриті, в міру сміливі і доброзичливі люди, які мають властивість іноді віддаватися імпульсам. Почерк говорить про емоційність - його власник не завжди може тримати себе в руках.
Сильний нахил вправо: 
Так пише людина моментально з'являється і швидко згасаючого ентузіазму.
Сильний нахил вправо говорить про енергійність, неординарності і влюбливості.
Слабкий нахил вліво: 
Свідчить про мужність характеру. Жінки з таким нахилом почерку керуються розумом частіше за інших. Вони розумні, розважливі.
Сильний нахил вліво: 
У власниці такого почерку йде боротьба між внутрішньою емоційністю і зовнішньою стриманістю.
Нахил різко "назад" свідчить про те, що людина гіперчувствітелен, але дуже рідко виявляє це на людях.
Напрямок рядків
Рядки направляються вгору: 
Володар такого почерку - оптиміст. Він може бути трохи інфантильний, наївний, по-дитячому непосредственен. А може бути, у нього сьогодні особливо гарний настрій.
Рядки йдуть рівно і прямо: 
Рівні рядки свідчать про внутрішній дисципліні. Якщо навіть на НЕ розкреслений аркуші рядки виглядають рівно, значить, його власниця акуратна, завбачлива і зібрана.
Рядки йдуть вниз: 
Ви в поганому настрої. Часто рядки йдуть вниз тоді, коли ми пишемо щось нудне або сумне. Якщо рядки завжди спрямовані вниз, є ймовірність, що у пишучого легка депресія.
Величина почерку
Крупний почерк: 
Такий почерк зустрічається у відкритих, серцевих і впевнених у собі людей . Часто свідчить про завищену самооцінку.
Занадто великий почерк буває у людей, зациклених на самих себе. Попросту кажучи - у егоїстів.
Середній почерк: 
У спокійних, упевнених у собі людей з адекватною самооцінкою зазвичай почерк має середній розмір. Якщо середній розмір збільшується до кінця кожного рядка або пропозиції - його володар відкритий, незалежний і вільний. Якщо ж почерк зменшується - навпаки, випробуваний хоче чогось приховати.
Маленький почерк: 
Мініатюрний почерк може бути пов'язаний з порушеннями зору. Також маленький, акуратнийпочерк говорить про аналітичний склад розуму, про деяку педантичності і підвищеній увазі до деталей. Багато власниці дрібного почерку досить сором'язливі.
Форма почерку
Округлий почерк: 
Найчастіше зустрічається у веселих і простуватих добряг. Його власниця не надто хитра і не любить інтриги. Вона відноситься до оточуючих з майже материнською турботою, розумінням і добротою.
Гострий почерк: 
Гострі кути можуть сказати нам про дві речі, які нерідко поєднуються: про агресивність і дуже високому інтелекті. Володарі гострого почерку часто бувають людьми проникливими, хитрими, розумними. Поряд з цим гострий почерк зустрічається у не надто добродушних людей.
"Незграбний" почерк: 
Коли почерк не дуже гострий, але в ньому присутня деяка різкість, прямі кути , рівні "палиці" букв - йдеться про людину наглядовій, глибоко розуміє, що відбувається навколо. Нерідко такі люди вміють керувати іншими.
Якщо незграбний почерк досить великий, це свідчить про схильність його власника до маніпуляцій.
Кінчики букв
Якщо "хвости" деяких букв (наприклад, літери "Р ") ідуть сильно вниз, це свідчить про сексуальну активність, пристрасності і сильному статевому потязі.
Якщо переважають верхні" кінчики ", наприклад, при написанні" б ", то власник такогопочерку людина духовна, "піднесений", часто віруючий.
Акуратність
Каракулі: 
Швидко написані каракулі говорять про те, що володар неврівноважений. У багатьох випадках люди, які пишуть карлючками, не мають строгого розпорядку дня, пізно лягають спати і пізно встають, працюють на нервовій роботі.
Крім того, каракулі - це почерк геніїв. У більшості геніїв був абсолютно нерозбірливий почерк.
Ясний почерк: 
Чим легше прочитати написане, тим сильніше і спокійніше чоловік. Ясність почерку зустрічається у людей зі стійкою і здоровою психікою, у відмінній фізичній формі.
Натиск
Погладьте зворотну сторону листа - ви відчуваєте літери?
Середній натиск: 
Зустрічається у вольових, цілеспрямованих людей. Його власники цінують себе досить високо, вміють тримати все під контролем.
Слабкий натиск: 
Зустрічається у боязких і схильних до компромісів людей, якими легко маніпулювати. Якщо натиск майже відсутня, це може свідчити про деякі комплексах, заниженої самооцінки.
Дуже сильний натиск : 
Буває у справжніх гедоністів. Люди, які сильно продавлюють папір при листі, живуть світом тілесних насолод, сексуальних експериментів і задоволенням своїх тварин потреб. Крім того, сильний натиск часто властивий людям емоційним і навіть істеричним.

Немає коментарів:

Дописати коментар